Programa parengs maisto saugos ir kokybės specialistus, gebančius savarankiškai dirbti maisto pramonės įmonėse.
Programa supažindins su maisto saugos ir kokybės valdymu, akcentuojant kokybės kontrolės principus, valdymą bei kokybės užtikrinimą visuose gamybos etapuose. Dalyviai mokysis maisto žaliavų klasifikacijos, saugojimo reikalavimų, kokybės vertinimo metodų ir svarbiausių maisto kokybės rodiklių nustatymo. Programa apima maisto sudėties analizę, energetinės ir maistinės vertės nustatymą, taip pat supažindina su tvaria maisto gamyba ir atliekų mažinimo būdais. Kursų metu bus nagrinėjama maisto produktų ženklinimas ir kokybės dokumentacija, įskaitant maistingumo bei sveikatingumo teiginių reikalavimus. Dalyviai gilinsis į rizikos valdymą taikant RVASVT sistemą, biologinių, cheminių ir fizinių rizikos veiksnių analizę bei svarbių valdymo taškų stebėseną.
Baigus programą, dalyviai gebės dirbti maisto kokybės ir saugos specialistais įvairiose maisto pramonės srityse.
Trukmė (valandomis) | 160 val. |
Trukmė dienomis (bedarbiams) | 20 d. d. |
Trukmė dienomis (užimtiems asmenims) | 40 d. d. |
Platesnė informacija :https://uzt.lt/mokymai/parama-mokymuisi/auksta-pridetine-verte-kurianciu-kvalifikaciju-ir-kompetenciju-igijimas/327
Mokymai vyksta pagal iš anksto sudarytą grafiką, kuris pateikiamas prieš sudarant sutartį. Teoriniai užsiėmimai (48 val.) gali būti išklausomi nuotoliniu būdu, o praktiniai mokymai vyksta adresu Bijūnų g. 10, Klaipėda.
Daugiau informacijos:
Mokymo ir paslaugų centro specialistė Raimonda Mikėnė
+370 (630) 07703
r.mikene@kvk.lt